Burkānu uzglabāšana ir svarīgs solis, lai aukstajā sezonā varētu baudīt svaigus dārzeņus.
Lūk, dažas metodes, kā pareizi uzglabāt burkānus, lai tie būtu svaigi un saglabātu visas veselībai labvēlīgās īpašības.
Burkānu uzglabāšana pagrabā
Lai ilgstoši uzglabātu burkānus pagrabā, ievērojiet šādas vadlīnijas:
Uzturēt temperatūru no -2 līdz +2 °C.
Nodrošināt 90-95 % mitrumu.
Uzturēt labu ventilāciju pagrabā, lai novērstu sakņu dīgšanu.
Pirms burkānu uzglabāšanas rūpīgi iztīriet un dezinficējiet pagrabu. Izņemiet vecos dārzeņus, lai novērstu iespējamās problēmas.
Burkānu uzglabāšana smiltīs
Ja jums ir pieejams pagrabs, vislabākais risinājums ir burkānus uzglabāt smiltīs. Veiciet šādus soļus:
Smiltis samitriniet, pievienojot 1 litru ūdens uz vienu smilšu spaini.
Izklājiet mitrās smiltis 3-5 cm biezā slānī kastēs.
Lasi vēl: Noderīgi padomi: kā pareizi uzglabāt burkānus dzīvoklī un pagrabā
Uz smilšu slāņa novietojiet burkānus un pārklājiet ar vēl vienu smilšu slāni.
Turpiniet pievienot slāņus, līdz redeļu kaste ir pilna.
Burkānu uzglabāšana zāģu skaidās vai sīpolu mizās
Zāģu skaidas un sīpolu mizas satur fitoncīdus, kas kavē sēnīšu un baktēriju augšanu uz burkāniem. Uzglabāšanai burkānus un zāģu skaidas vai sīpolu mizas kārtojiet slāņos.
Burkānu uzglabāšana polietilēna maisos
Lai izvairītos no oglekļa dioksīda uzkrāšanās, ko burkāni izdala uzglabāšanas laikā, tos var uzglabāt atsegtos polietilēna maisos.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- 50-gadnieks no Sabiles atklāj, kādām sievietēm “nav izredžu” ar viņu doties uz otro randiņu; kādus secinājumus varam izdarīt no situācijas
- Vienkāršā uzkodu salātu kūka ar kūpinātu vistu: gatavojam krāšņu un izcili garšīgu kārtojumu jebkuram svētku galdam
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk













